kongsi bersama

Hi Assalamualaikum.. Ada ssiapa kat sini yg kini hamil 12 weeks? Apa kamu masi mengalami sistom2 spt morning siknes lg atau apa2 ke? Atau suda tidak mengalami apa2 lagi.. Just nak bertanya.. Perkembangan korang hamil 12 weeks

14 Balas

Saya 12w6d... Alahan masih ada, loya muntah, pening kepala, angin/gastrik, sakit pinggang & lain2 lagi. Alhamdulillah kita mitak sungguh2 kat Allah supaya jaga kita & baby, so boleh la puasa sampai hari ini. 1st day jer half je dpt bertahan sbb muntah. Yg pntg, buka hingga sahur, makan habis2 habisan makanan berkhasiat & ubat3 klinik bg. Lapar tu biasa la, org x preggy pun lapar😅kita je tahu badan kita cane

4y ago

Lupa nak gtau, yg pasti sy bedrest jer start dr awal preggy sbb x larat sgt + kandungan berisiko. X buat langsung pape keje.. Niat baik, Allah pasti tolong kita

Waalaikumsalam Kehamilan saya, jalan 13 weeks.. Tapi saya asik nak muntah, berdiri untuk sholat pun rasa tak larat.. Dari usia 2 bulan kehamilan saya macam ni, sampai sekarang masih lagi alami alahan.. Saya asik baring je 1 harian, nak buat kerja rumah pun x boleh..

Alhamdulillah sy da 12w jgak..masih ade mual2 cume dah krg muntah..badan masih letih2 lgi dn sy xpuase 😅😅..sbb risau mase first day sy cube puase ptg tu sbelom buke rse perut sy keras sgt..so sy buke dn xpuase smpai skrg 🤭🤭..bnyk nk kne ganti ni 🤔🤔

Saya skrg 13 week 5 days . alahan kurang ,cuma selalu kembung perut . pinggang sakit, tulang punggung pn sakit . tido tak lena , mmg susah nk tidur . mesti bangun tgh malam smpai subuh .. kpala rasa pening2 lg dan rasa malas amat hahaha

4y ago

Sama macam yang saya rasa sekarang ni Asik baring je Sholat pun rasa nak laju je.. Sebab x larat..

12 week, and masih kerja aktif, siang xrsa apa2 kcuali kerap lapar. mlm pula skit pinggul dan kaki krem2 tp x truk sngat la masi bole tahan. sblum brush gg mual. Dan kerap masuk angin

Saya 12 weeks.. mcmmana nak tau ye baby kita ok ke x? Means membesar ke x? Selain dari pendarahan atau cek scan? Ada cara lain ke boleh tau?

Saya hamil 12 weeks. tapi sy masih belum ada alahan atau apa2 morning sickness. adakah itu normal ke? sy on off puasa. ikut kemampuan.

Sy 12w,setakat ni alahan sy dh bkurg.. Kdg2 je muntah tu. Lg pon aritu sy, ade mtk ubt thn munth kt doc, agk mbntu jgkla

Sya 12w5d..morning sickness hilang dan selera mkn naik..tak puasa..klu lmbt mkn,perut mengeras dan nk pitam

13w 3d...tp morning sickness,asyik muntah pitam, xboleh bau masakkan,,,kdg xselera mkn