Petua Janin Turun Sendiri

Assalamualaikum.. Ad ke ibu2 berpengalaman yg ad petua bagi janin turun sendiri? Baby dah 7 week stop heartbeat dlm perut.. Doctor hosp kerajaan tunda 2week sampi janin turun sendiri.. Sy risau.. Minta d n c doc suruh tunggu sampai turun sendri ??.. Ap pandangan Ibu2 ya?

2 Balas

Biasa mmg doktor akan bagi 2 minggu utk turun sendiri..klu tak turun nti kena cuci..akak dah 3 kali gugur sblum ni..hari2 darah kluar mcm uzur ..lepas tu nti kluar yg seketul tu..mmg sakit mcm nak bsalin rasanya..dah kluar baru lega..

4y ago

Tp doc dah hold sampi 7 week dah.. Baby stop heartbeat 10 week.. Sy skrg dh 17 week.. darah baru trun sikit2.. Akk ad makan ap2 x untuk mudahkan buka laluan cepatkan janin turun?

Yaa sis. Memang kna tggu limit sampai 2 minggu je. Kalau sepanjang tempoh 2 minggu tu janin x jatuh sendiri, bru dorang akan cuci. Semoga urusan sis dipermudah.

4y ago

Tp doc dah hold sampi 7 week dah.. Baby stop heartbeat 10 week.. Sy skrg dh 17 week.. darah baru trun sikit2.. Takut effect dalaman sbb lama sgt😢