Breast pump

Assalamualaikum, 1st time mom , breast pump wajib ke bawak ke hosp? Kalaw anak sulung susu dh ada lepas bersalin ke? Nant ada org ajar x kat sana mcm mana nak susu baby

2 Balas

Based on experience nurse akan suruh kita df. Kita bg alasan susu tak keluar nurse marah huhu. Dia kata susu akan keluar je kalau kita latch betul, bukan susu taknak keluar tp kita yg x reti. So kalau tak reti minta tlg nurse ckp kita first mommy. Nanti nurse tlg & surprisingly susu keluar je pun. Tak perlu bawa breastpump tp boleh je kalau nk bawa milk collector & digalakkan marmet

nurse akan ajar awak dbf baby awak tu saja.