Breast Pump

Hi sy nak tahu. Bila kita di hospital, wajib atau tak ya untuk bawak breast pump ? #firstbaby #firs1stimemom

7 Balas

Bawa je incase ibu atau anak kena tahan lama . Kalau tak beli yg electric , beli yg manual dahulu . Atau cari yg preloved di group Baby Preloved . Banyak brand auto yg mampu milik macam Real Bubbee , Mikubi and etc . Saya tahu saya akan kena tahan lama di wad so doc mmg dah pesan bawa sbgai incase .

Tiap hosp lain2 rasenya. Mcm sye dlu boleh je bwk, kalau nurse or dr tanya sye jawab pump sbb tak tahu baby latch banyak mana dia minum. Kalau pakai botol sye boleh tahu brpe onz minum.

Sy pun firstmom , sy bwk je breast pump kot2 nnt trpisa dngn ank ke apa ke sdiakn je , susu tpung je x bwk sbb mmng dri skng set kt kpla ni nk dirct feeding je 😅😂

sye dlu bwk sis, sbb lps bersalin ank kne tahan wad 1hari and nurse suh pam susu bg kt anak.

xboleh bwk. breast pump, botol susu, susu tepung semua xboleh bwk. kena direct feeding.

1y ago

nanti nurse ajar mcm mana.

rsanya x perlu lg sis. nurse & doc akan suruh direct breast feeding

Tak wajib.