breast pump & botol susu

time besalin kt hospital nnti perlu ke bwk breast pump n botol susu ?

5 Balas

xperlu. kalau baby dgn awak, teruskan directfeeding. minta nurse dkt situ check lekapan baby awak dkt breast betul ke tak. kalau baby xde dkt awak. memadai dgn awak marmet. boleh belajar cara nak marmet. just sedia milk collector utk tadah susu

xperlu tu brg laramgan utk hospital gov https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 group hamil 2023

better standby je sbb jika bby masuk wad Dan xstay ngn Ibu, nurse akan suruh marmet then pump.

Di HTJ, tak boleh bawa sebab hospital mesra bayi yg utamakan penyusuan susu ibu.

Tak perlu pun takpe. Tapi kena standby pump. Kalau2 anak kena tahan dkt wad.