anak susah nak berak

Assalamuailkom..nak tanya pdapat,bagaimana nak mudahkan baby buang air besar .dah bawak gi hosptl..sebab 3 hari xberak..check usus ad bengkak skit.pastu tekan lubang pungung dia bgi keluar najis...alhamduliliah keluar banyak.lega laa baby tak merenget..punca ya susu formula tak sesuai..sekarang bagi susu badan..sekarang ini baby under monitor,dh 2 hari berak..boleh bagi ada tak cara untuk mudahkan baby lawas berak?ank baru 45 hari

1 Balas

Cuba urut dengan cara di bawah ini untuk hilangkan sembelitnya. Oleh sebab bayi masih tak boleh makan, tak boleh suggest prebiotic atau apa. Tapi kalau sudah breastfeeding, memang normal anak berak hari hari https://my.theasianparent.com/cara-urut-bayi