risau baby belum lahir

Assalamu alaikum.. dan selamat malam Sis nak tanyak.. Normal kah klo anak pertama kita belum lagi lahir padahal doktor sdh jangka kan pada tanggal 18 bulan 01 nie tpi belum ada lagi tanda2 nak besalin.. Sis risau sangat nnti limpas dri jangkaan doktor bagi tu boleh mengakibatkan kan baby lemas dalam perut??

1 Balas

Waalaikumsalam. Boleh pergi hospital atau klinik cakap nk cek bukaan. Selagi air ketuban x pecah dan xde apa2 penyakit kronik insyallah selamat. Klu xde penyakit semasa bersalin biasa doktor akan bagi 1 minggu lagi masa. Jadi jangan risau. Bnyk2 ckap dengan baby suruh klua. Biasa anak pertama lewat sikit atau ngam2 tarikh sebab xde jalan lagi untuk dia. Jangan risau ye

5y ago

Pergi je hospital. Takut dah ada bukaan cuma x rasa sakit. Mcm saya dtg hospital cek bukaan dah 3cm. Doktor terus tahan masuk wad. Saya x rasa sakit apa2 pon.