sakit bahagian bawah perut

assalam...nk tnya..normal ke sakit bawah perut?ke sbb bnyk sgt bgerak atau penat .. sbb keje sy bnyk bgrak..angkat² meja sume... risau la...

11 Balas

Wsalam... Samalah, ofis tingkat 2 mmg kena pnjat tangga hari2.. dh rasa sakit bwh perut dan celah paha sebab byk bergerak.. apa2 pun jgn angkat benda berat tau..

5y ago

xleh watpe sis...tpksa sbb keje

Misi ade ckp kt sy klo sakit2 cramp kt perot tu mksud kita bnyk wt keje angkat berat or bnyk sngt bejalan. So bnykkn berehat

5y ago

Klo kene angkat berat2 mintx tlong la rakan2 keje. Msti diaowg faham awk ngandung. Klo leh kurangkan laa aktif sngt. Melainkan dh nk due bru kene aktif supaya jalan cpt bukak. Sbb nk dpt bby bukan senang. Jd jaga la sebaik nyee kndungan sis. Moge dipermudahkan urusan sis😊

Huhu kalau blh sis, elakkan angkt benda berat. Risau pula terjadi apa2. Sebelum benda terjadi, lebih baik kita elak.

5y ago

😫😫😫 sis tak risau kan kandungan sis ke

Jgn terlampau sangat buat keje.. Fikir juga baik buruknya.. Majikan pon patot ada common sense

Jangan buat kerja berat dah tau pregnant.. Jaga kandungan baik²..

5y ago

Ya memang kerja , tp kandungan lagi penting. Atau awak boleh mintak tlg kawan sekerja bila kerja tu kena angkat berat. Sy pon masa awal pregnant, masih bekerja. Leader dalam department saya xkan bg staff pregnant buat kerja yg berat. Itu yg sepatutnya.

Better jangan banyak buat kerja berat. Awk pregnant sis.

Wslm. Kndungan brp dh. Kalau sarat mmg sakit2 sbb brt

5y ago

Dlu pernah gak. Sakit cm cucuk2 sbb dorg kata bby bru nak mrmbesar. Tp better g doc dlu cek

Elakkan dulu mummy dr buat semua tu. Bahaya

5y ago

Siannya..apa pun kena hati2 sis. Klu saya mmg pantang tu time preggy

Jangan la angkat meja..kena hati2 sis..

Jgn buat kerja2 berat

5y ago

x sume org boleh fhm sis...nnt kte d kata mngada² plak...huhuhu