Ubt Zincofer

Assalam..nak tnya..sy buka bku hritu nurse kk bg ubt zincofer tp hb sy ok 11.9..sy tkut munth nurse sruh mkn mlm sblum tdo..sy dh try mkn mlm sblum tido n dh try tips dgn air oren sunquick dn limau tp still lps bbrpa mnit munth xsmpt nk pjam mta lg..prnh lps mkn tu trus tido tp trjga buang air kcil tetap akn munth jgk..lps dh munth tu sy jd xboleh tdo sbb berangin dan nk sendawa xboleh time baring, rsa mcm trsekat nfas tu..dgn bau besi karat..😢 jd skrng nk tnya pndpt ibu2 ptut ke sy stop dlu zincofer dn tukar mkn iron+folic jnma nutrilite (yg ni sy mkn msa awl khamilan sblum buka bku pink) sementara tnggu next checkup untk inform nurse tukar ubat atau call nurse trus untk inform...next checkup sy awl bln 1 ni..skrng kndungn sy 15w.. thank you kpda yg respond.. #firstmom

49 Balas

Sy pn mcmtu jugak doc tekan2 paksa suruh mkn zincofer last2 sy benti mkn ubat tu sbb asyik nk muntah walaupun mkn tu terus tido tgh mlm mesti berjaga nk muntah.. Tpi setiap kali doc ckp mkn ubat x sy terpaksa bohong ckp mkn😅sejak x mkn ubat hb terus x cantik.. Bila next cek up doc ckp hb dah turun terus doc tukar kepada iberet so far ubat ni ok alhamdulillah boleh telan.... Sekarang tunggu masa je ni nk sambut puteri sulung sy walaupn kne bersalin paksa... Doakn sy ye😊

5mo ago

yea sis..mkn munth tu yg xthan..smoga diprmudhkn urusan berslin sis nnti..tq..