GUSI BENGKAK

Assalammulaikum. Ada tak mommy2 yg pernah demam masa mengandung sampai bengkak gusi..semua bahagian gusi bengkak..lepas tu banyak timbul biji2 putih dibahagian bengkak tu..nak gigit apa pun tak boleh. Nak kunyah sayur sawi pun tak boleh 😭

4 Balas

pregnancy akan menyebabkan gusi sensitif dan berdarah. utk kes puan saya sarankan terus rfr ke dental berkenaan. supaya dapat tahu punca dan rawatan

tu lah..saya pun dh jumpa doktor semalam..katanya ada satu gigi dh berlubng smpai ganggu saraf..dia suruh cabut 27hb nanti

Cuba rujuk doktor. Susah jgk sampai x boleh mkn tu

Sy ada terbaca ni kat fb dr imelda

4y ago

terima kasih..dh jumpa doktor gigi semalam..takut sebab bnyk sangat biji2 putih tu kt gusi..dia ckp ada gigi berlubang dalam dh ganggu saraf..dia bagi appointment lain utk cabut