Darah Tinggi Semasa Mengandung

Assalammualaikum ! usia kandungan sy skrng 21 minggu , tadi dari klinik nurse cek bacaan darah tinggi sy naik , nurse bagi tempoh 2 minggu lagi untuk cek semula tekanan darah sy nnti . Korang kat sini pernah tak darah tinggi semasa mngndung ? korang buat apa untuk turun kan ? mmg kena jaga makan je ke ? atau ada petua lain ? share laa 😭 nurse ckp klau tinggi lagi tepaksa masuk wad 😭 sy tak nakkkkk 😭

2 Balas

Cuba minum air kelapa. Tapi jgn minum sebiji, air . Sekarang musim maggis, elok juga makan. Selain itu, amalkan baca Alquran setiap hari, amalkan sulat dhuha 4 rakaat, dan mohon doa kesihatan yang baik untuk baby dan puan. Doc ada bagi vitamin e?

saya darah tinggi/hypertension, kk bagi ubat darah tinggi & cair darah. makan je, alhamdulillah now bp dah stabil. jangan abaikan, ada risiko pre-eclampsia.