Air kelapa

Assalammualaikum sy nak tanya.. sy dh 18 weeks.. boleh minum air kelapa tak?? Sy teringin sangat.. ade yg kata x boleh.. ade kata boleh.. konpius sy. 😅

5 Balas

Awak follow Prof Imelda kat FB. Semua benda kita boleh makan dengan sederhana dan sihat kecuali hisap rokok, hisap vape, ketum, dadah, alcohol, junk food, caffeine yang berlebihan dan makanan yang buat awak allergy. Kalau awak GDM pun boleh je makan macam2 tapi ikut guideline. jangan tertekan dengan sindiran orang. awak tahu badan awak macam mana ☺️

2mo ago

baik.. terima kasih atas nasihat dan info . 🥰🥰🥰

Boleh je. Saya refer doc jugak Sblm minum . They said air kelapa bagus especially Kalau dehydrate. Cuma moderate la Kalau nk minum . Sehari sebijik should be no issue . Saya pun 18weeks jugak skrg ni

2mo ago

Thanks. Awak jugak. Semoga semuanya baik² utk kita . 🥰🤗

Mestilah boleh. Nak info yang lagi tepat, awak tanya doktor awak atau follow mana2 certified O&G di social media yang share info pregnancy. Antaranya Dr Imelda Balchin, Dr Izzat.

2mo ago

baikkk.. terima kasih atas nasihat dan info.. 🥰🥰

waalaikumslm blh je sis klw nk minum xpi klw xpasty blh refer doc dulu jgn main ikut apa orng ckp sbb if anything hppen bkn mereka yng tnggung xpi awk

2mo ago

sme ii awak🥰

boleh

2mo ago

terima kasihhhhh😁😁😁