Bayi Lambat Mniarap

Assalammualaikum smua ibu2.. Nak tnya ada ke ibu2 dalam ni yg bby2 nya lambat mniarap??.. Bby saya dh 5 bln tapi belum lagi mniarap.. Ada kha normal????

2 Balas

normal. each baby lain perkembangannya. cuba buat aktiviti yang boleh rangsangkan baby untuk meniarap insyaAllah nanti dia meniarap la tu. mommy kena bagi banyak support kat baby, but ingat bukan semua baby sama 😊

Sis ada buat tummy time x dgn baby? Kalo xde boleh la practice.