Bayi sy DH msuk 7 bulan,tpi x pndai nk kedepan atau kebelakng ketika mniarap.. normal ke?

Bayi 7 bulan

2 Balas

nnti puan try search dkt utube teknik nak ajar anak tuk merangkak ke depan..serta duduk...cer try letak mainan dkt dpn ank pun blh ransang anak tuk ke depan....nnti anak akn cuba tuk capai mainnnya jd dia akan cuba ke depan..sy dlu tgk dkt utube..nk2 kita br first time jd parentkn..byk nk kena beljar .mg dpmudahkan segalanya amiin.. disini sy sharekan antra link puan blh search dkt utube..mcm sy share ni teknik ajar ank merangkak..hrp dpt mmbntu puan pd ms akn dtg https://youtu.be/59TCBXrElAg

1y ago

sm2 😉

bby sy msa kaki dia duk tngh tolak² tu, sy guna tngn sbagai penghadang, nanti kaki dia tolak tngn kita, bdan dia akan ke depan, buat je slalu smpai dia jumpa cara nk gerakkan badan kedepan dan seterusnya.. insyaallah dia boleh cuma x jumpa cara je lgi.

1y ago

sama² kasih diterima sis..