keputihan

Assalammualaikum semua tumpang tnya...cmna nak bg hilang keputihan...sebelum pregnant xad keputihan lgsg...lpas tw pregnant keputihan sentiasa ad...bleh bg cadangan pencuci apa bgus untk ibu mngndung...keputihan tu xtw la truk ke x...wrna putih telur

14 Balas

Sis blh Cuba aura cinta... Sya sndri pun tgh pregnt. Dr awal prgnt hgga mnggu 37 sya mallui kputihan teruk. Gatal2.lps tu sya Cuba beli sbun aura cinta Dr kwn.. Lepas dh guna bru sya thu kbaikan aura cinta. Dn sya pun sah mndi agent aura cinta.. Gmbr aura cinta sprti d dlm gmbr. Nak tnya lbih wsp sya 0128116914

Keputihan semasa mengandung tu normal sis. Kalau warna keputihan jernih, tidak gatal, tidak berbau maksudnya masih normal. Perlu minum banyak air masak, kurangkan minum manis. Tp kalau keputihan warna selain putih, berbau, gatal, pedih, tu sis kene bgtau doktor. Sbb bahaya utk baby.

Sy g klinik doc bg ubat yg masuk kat bwh tu..dah dua kali jd keputihan.. doc suruh basuh dgn air suam, air garam or biasa.. mingu lepas jd kali ke 2..doc bgtau klu ada takut kesan kat baby n takut lahir pramatang..skrg hamil 6 bulan..doc ckp keputihan ni biasa org hamil akan jd

Sy pnh kena baru2 ni. Xselesa sgt rasa nyaa.. Sy try ambk sirih 1 helai rndam dlm air panas. Bile dh suam2 ckit sy mnum.. Alhamdulillah dh okay ckit.. Nak lagi okay rebus sirih too.. Sis boleh google cara2 dia.

4y ago

Ok Baik.. Nnti akk cuba.. Terima kasih Syahirah.. 😘

Minum air air suam atau mineral 2 botol besar sehari..elak makanan manis2 kerap makan manis lg byk..dan elak mmbuang dlm ketika bersama suami klu byk sgy keputihan

p klinik sis. nnt dy ambik sample n bg ubat keputihan. jgn pkai ape2 pencuci sis. dapatkan nasihat doktor dlu. n jgn bg suami pancut dlm, lg teruk klau x.

4y ago

Sy xbersama ngn suami...doktor xbg...sbb kandungan sy lemah...sy cuma cuci ngn air biasa ja

Try guna/bilas dgn i rebusan daun sirih sis. Setakat yg saya amalkn, alhamdulillah berkesan. Jimat,murah,mudah sbb homemade

4y ago

☺️👌

Banyak minum air masak.. Kalau banyak/ teruk sangat, dapatkan nasihat doc masa appoinment tu.. Perlu atau tak ambil ubat insert

4y ago

Boleh je nak ikhtiar..saya suggestkan brand jsd..banyak positif feedback

Nk cari baju baby murah ? Blh tekan link di bwh https://web.publicecommerce.com/shareInvite?shareCode=WV9DMA&lang=en

normal ms prgnt ada keputih..tp jgn smp ada bau..kuning,hijau..kne tnye doc...nk hujung² nt pon dtg blk keputih..