Peria katak semasa hamil

Assalammualaikum semua , saya nk tanya. Saya ada chk gula minggu ni , jdi saya nk makan peria katak sebagai ulam ulaman untuk turunkan kadar gula dlm darah. Tpi boleh ke makan ? Saya ada research katanya tak digalakkan. Ada ke ibu2 mengandung yg mkn peria katak semasa hamil jdi apa2 lps makan ?

2 Balas

hmm saya minum gula masa fasa tak lalu makan .. xminum manis, xmakan sgt...pun sangkut gula sbb keturunan.. masa waktu pagi okay...lepas minum air gula tu terus naik...

4mo ago

emm kalau keturunan kdang mmg sngkut. saya takde keturunan. tpi risau sbb now tngh selera makan. mcm2 rasa nk makan sbb dh habis fasa mual. tu takut gula naik tu

Masa pregnant saya makan macam biasa tapi berpada. Bukan hari2 la. Rasa nak makan, saya makan. Tak pernah rasa apa2 yang abnormal.

4mo ago

yeke sis. kalau mcm tu saya try makan balik la hehe. sbb tiba2 rasa mcm bunyi2 dlm perut lps mkn . tu takut tu hehe