MAKAN PERIA KATAK KETIKA MENGANDUNG

Assalammualaikum semua , saya nk tanya. Saya ada chk gula minggu ni , jdi saya nk makan peria katak sebagai ulam ulaman untuk turunkan kadar gula dlm darah. Tpi boleh ke makan ? Saya ada research katanya tak digalakkan. Ada ke ibu2 mengandung yg mkn peria katak semasa hamil jdi apa2 lps makan ?

1 Balas

sy makan ok je. sy beli snack peria untuk dalam pantang, tapi sebab sedap, sy makan dulu sebelum bersalin.