Makan peria katak

Hi ibu mengandung boleh ke makan peria katak ye? Dan ada terbaca juga elok utk turunkan gula dlm darah. Masak apa yg sedap? Baru nk cuba selalunya sblm ni makan air tangan ibu / di kedai sahaja. #30Wpregnant #firstmom #firstbaby

2 Balas

Saya hri tu x berani makan masa 1st trimester, sbb pngalaman sblum ni kalau makan peria bleeding sikit. Kandungan kali ni, tringin, dah masuk 3rd trimester bru nk makan, nikmat, sedappnyaa, sbb sya mmg suka peria, lagi2 mak saya masak, mak saya suka tumis bawang merah, bawang putih, cili merah besar, tumbuk dgn udg kring atau ikan bilis, tumis2 letak air sikit, lps tu letak santannn sikit. try sis, sdp, tapi sya makan agak2 tak terlmpau bnyak. Peria dah potong rendam dengan air garam sekejap, hilang pahit. Lagi satu peria celup tepung pun sdapp, potong nipis2, buat mc kerepekk😊✌️

1y ago

Alhamdullilah sedap kann, masakan gitu, alamak tibe rasa nk makan hri ni. kebetulan blik kg pulak, eh lgi sdp la kan tmbah udg fresh🤭

sy beli spicy peria crispy kat shopee. sedap. dalam pantang pun sy makan.

1y ago

boleh share link shopee ke sis ?