Susu

Assalammualaikum semua... Preggy sesuai mnum susu ap ye... Nurse ckp jgn mnum susu ibu mngndung..?

32 Balas

Susu Frisomum..Kureng gula..xmcm susu ibu pregy y len...alhamdulillah..msa pregy smpai 31w ni,xpernah kna GDM,sembelit..n bby pon mmbesar ikut week dia.Kencing sy pon xpnah koto lg...Breast dah kluarkn susu msa 17w lg.Alhamdulillah..smuanya smooth je

Betul tu, sbb kebanyakan susu ibu mengandung manis. Sy pernah dpt sample anmum no sugar added pun manis gila bagi sy. Sy cuma minum susu segar ducth lady dlm kotak tu je. Kdg beli yg original, kdg beli yg coklat. Kdg2 beli susu kurma farm fresh tu

Macam saya sebelum ni minum susu anmum, nurse tak de cakap apa. Kalau nurse dah pesan tak boleh minum susu ibu mengandung pada sis, boleh juga minum susu kambing. Beli jenama macam maez atau wildan.

suus ibu ada tnggi gula espc anmum . amik la susu HL ke Dutch lady ke . kalau susu tepung amik fernleaf fll cream , dutch lady , everyday fll cream . ni nurse bg pndpt .

Waalaikumsalam.. Saya mnm susu tepung fernLeaf full cream sis, sedap lagipun doc suggest susu tepung ni. Try it momies 😊

Kalau doc sudah bagi u vitamin + calcium x perlu nak consume susu, tapi klau nak juga cari yg sugar free, nanti baby besar

Mana² boleh asalkan susu, utk tmbah kalsium dlm badan.... Klau tak boleh telan susu, calsium tab ada jual kat farmasi

tekak sy boleh terima susu anlene je. pagi2 otw g keje minum 1 kotak kecik tu. alhamdulillah bacaan gula ok 😃

sy mnum frisomum..alhamdullilah tkde pape mslh,n nurse dkt tempat sy pn suh mnum klau rsa boleh telan susu

Saya pun nurse kata Tak payah minum susu...heheheh makan makanan seimbang ..dengan vit yang dibekalkan..