pregnant

Assalammualaikum.. saya nk tnya , sya pregnant dh 20 weeks .. sya suka tido terlentang .. sya rasa selesa sngt kt tulng punggung.. kalau sya tido mengiring kekanan atau kekiri sya rasa tk selesa.. tpi sya paksa jgk tido mengiring .. ada tak ibu2 yg rasa mcm yg sya rasa.. dan ada tak cara mcmmmna nk atasi dri tido terlentang ? .. Terima kasih.. ?

12 Balas

waalaikumsalam . kalau saya , saya tido ikot keselesaan saya . saya pon sama macam awak . saya dari awal mengandung sampai la dah masuk trimester 3 tido terlentang . cuma bila perut makin besar takde la terlentang sangat . dah kena tido separuh duduk .

Waalaikumussalam. Ikut keselesaan sis. X mengapa tidur terlentang. Saya pun sama sebab pernah operate tulang belakang dulu. Selagi baby gerak okay, tak ada masalah.

Sama dgn saya. Skrg dah 27weeks selese tdo telentang. Bile syg mengiring pinggul sakit sangat bile nak beraluh posisi.. Xde ape2 efek ke ye kat baby?

4y ago

sama mcm sy skrg dah 27weeks, sakit sgt2 kt area pinggang bila tidur mengiring. Bila tidur terlentang, baru selesa. tapi ramai ckp kalau tidur terlentang, nanti baby dlm perut susah nk bernafas. Lebih elok tidur mengiring.

Sya mcm awk juga,selesa tdur telentang..tapi bawa juga tdur mngiring,sya sendal bantal depan dan belakang badan..

sendal bantal kiri kanan sis tkpn sendal sebelah je so tkdela blkg kita sepenuhnya dkt bawah.. utk oksigen baby

smala...lbh slesa telentag..nikmT...tpi skit punggung...kna jgk mgring kri atau kann

Waalaikumussalam, takde masalah pun nak tidur macam mana pun . Ikut keselesaan you mommy 😘

Waalaikumussalam, macam saya, saya tidur mengiring dan sendalkan bantal pada belakang badan.

Sy pnah tnya nurse bleh xtdo terlentang ..dia cakap xde mslh..ikot keselesaan kita..

Waalaikumussalam..Cuba letak bantal belakang badan semasa tido mengiring