jatuh

assalammualaikum. saya nak tanya. pagi tadi saya jatuh terduduk . saya hamil 14 w. saya risau sgt. sempat tahan dgn tangan sebelah. sebelah punggung bhgn kiri jatuh atas lantai n terasa sakit.

13 Balas

Walaikumusalam sama mcm sy, risau punya pasal sy terus p hospital pakar sa, Alhamdulillah baby okay semua okay, baby gerak2 , seeloknya selepas jatuh terus jumpa doktor kita boleh tau keadaan ank kita, doktor bg ubat dan suruh balik rehat. Kalau sakit teruk cramp Atau bleeding baru dtg balik. Alhamdulillah semua ok. Cuma sakit muscle lepas jatuh.

2y ago

nk Tanya jatuh mcm mne Hari Tu

Pegi hospital terus sis sbb dah rase sakit tu, jgn lengahkan lagi..Sabtu lepas saya pon jatuh terduduk masa masak tp nasib jatuh sikit je..Mase jatuh dah risau haa, tp xde sakit2 terus pegi klinik terdekat buat scan..Alhamdulillah bila scan normal, tgk uri semua ok air ketuban semua ok..

Kenapa ramai yang suka lengahkan pasal kesihatan & keselamatan diri sendiri? Kenapa mesti nak tanya orang lain dulu?? mana husband masing2? Dorang tak boleh alert ke pasal isteri? Klau husband jauh family pun ada kan,jiran tetangga geng menyembang ke 🤦🤦🤦

sis bnda2 cmni x perlu tnya kt sni dh.klu tgh pregnant ni..trjatuh cmtu ada rasa sakit..takut n risau jadi apa2 kita terus je pegi klinik. jgn pk byk dh..terus pegi cek..takut bila kita slow lambat btindak..apa2 bole jadi.

Better g klnik or hsptl sis..klu sis tnye dkt sini if lmbt brtindak sumthng bad happen dkt sis sush n bhya nti..better g hsptl asap tuk dptkn rwtn

sy pernah jg jatuh mase awl kehamilan, time tu angkat brg so x dpt elak gune tgn

kalau dh sakit g hosp . jawapan takde disini sis. pentingkan dulu baby tu .

ko pergi la d hospital ka atau klinik,, aduii tanya sini buat apa

Pergi hospital segera.. Nyawa awk dgn anak.. Jgn buat main ye..

Kau tanya di sini apa kami boleh buat ???

4y ago

Cakap elok elok boleh kann, berbahasa sikit ye jadi manusia tu