upt test selepas 2 minggu check

Assalammualaikum saya dalam 2 minggu bln lepas darah keluar masa mandi tp sikit je, bila pakai pad tiada. Mabuk dll drpd awal puasa. Awal bulan ni check UPT yg blh detect pada tiap kali test bukan pagi shj. Terus naik 2 line dalam masa 5minit walaupun kt kotak suruh tgk dlm 10 minit. Dalam 10 minit masih sama juga. Adakah kandungan HCG saya tinggi terus dpt positive 2 line? Baru2 ni saya ada ckp dgn husb hcg tinggi mungkin kembar. Husb teruja. Tp malam semalam keluar darah cair tp tiada ketulan darah. Agak banyak juga dan x rasa. Hari ini pakai pad tiada pula darahnya. Ada kandungan saya selamat sbb dah masuk 1 bulan brp hari. Perut masih mainkan peranan besar.

1 Balas

Wslm. Kalau pregnant, 4 hari sebelum sepatutnya period pun dah boleh naik dua line. Tak semestinya sebab hcg tinggi. Jangan letak harapan kembar sebab rasa hcg tinggi, upt tak boleh nak check hcg tinggi ke tidak. Yang penting Alhamdulillah pregnant. Seeloknya pergi klinik scan perut ye ☺️