Asid Folic

Assalammualaikum... nk tnya, Apa beza asid folic yg biasa ni dgn yg lain ea..sy selalu amek brand Appeton..tp ujung2 bln ni biasa laa...sesak sikit.. ???..tuh try beli yg biasa ni.. ok ke x..

Asid Folic
9 Balas

Waalaikumussalam..Sama je awk kandungan dia, cume brand je lain..kire kilang tu keluaran lain, so ada yg hovid, ada appeton..mcm2 la tp kandungan, fungsi, sama je..

4y ago

Welcome awk tp sy amek hovid, rm6.50 je utk 10 papan..hehehe..beli kat farmasi..appetton, it's quite expensive sikit..hahaha..tu amek hovid je.

Ok je kot..sy pn consume ni je masa nak ikhtiar hamil dulu.. Alhamdulillah lepas try yg ni,,terus sah prggy gnp 3 bulan consume suami isteri folic acid ni..☺️

4y ago

Beli jenama mcm dlm gambar tu pn dah okay sis

Setahu sy folic acid yg diperlukan masa hamil dos dia 5mg. kalau appeton dos dia sikit 0.4mg shj. X kisah jenama apa yg pntg 5mg.

Waalaikumussalam. Folic acid semua sama je. Asalkan jangan lebih 5mg sehari. Sy pun makan yg hovid masa awal2 dulu.

4y ago

Sama2 😊

Kandungan dia sama je. Cuma kilang pengeluar je lain. 😁

Okay sgt sis. Hehe. Kk sy pun bg yg ni 😊

4y ago

bleh consume yg ni jela...hehe..xlarat beli mahal2 sbb laki bini makan... 😂

Sy makan jenama ni je..ok je..

Sama je sis

Sama ja