Pregnant TApi Masih breastfeeding

Assalammualaikum Nak Tanya Ada tak yg dkt sini pregnant TApi Masih breastfeeding baby? Saya pregnant 6 minggu TApi Masih breastfeeding Anak yg first setahun 4 BULAN, kena stop Kan ke atau boleh Sambung sahaja Sampai umur dye 2 tahun

1 Balas

waalaikumsalam teruskan menyusu. sulung perlukan susu awak. direct breastfeeding kebaikan yg Allah bg ada antibodi. x sama mcm susu formula. selagi ada rezeki selagi tu bg ja direct breastfeeding. tp biasanya org kata time pregnant susu kurang sbb tgh process utk yg sedang mengandung. Wallahu'alam. tp awak masih ada susu bdn utk si sulung tu. Alhamdulillah teruskan.