Puasa puasa puasa

Assalammualaikum mummy’s..nak tnya,sye baru 5weeks,jadi boleh ke untuk puasa?,,msa 1st baby dulu time puasa dah sarat jdi mmng puasa..skrang nie 2nd baby kena pulak baru preggy,,jdi tak thu boleh puasa or tak?.. Helpppp me mummy’s..🥰🥰

2 Balas

waalaikummussalam aina, pada pendapat saya boleh je nak berpuasa kalau you takda rasa pening or any side effects. tapi kalau ada rasa tak stable tu, maybe boleh buka takut baby kat dalam tak cukup nutrition.

2y ago

Ohh..Okay2..tq tau..🤍🤍

Sya 7w pregnant, tadi tanya doc pasal puasa, dic ckp as long xde alahan, boleh puasa, tp tgk juga, kalau perut rs mcm gastric or masuk angin better berbuka

2y ago

Ohh..okay Faham2..hehehe..tq tau..🤍🤍