Puasa atau tak?

Hi mommies yang still 1st trimester waktu puasa nanti 😁 Saya ada baca ada doctor kata tak perlu puasa sbb 1st trimester baby perlukan banyak nutrisi. Ada yang kata boleh je puasa mcm biasa. Nak tanya, mommies puasa tak? Atau cuba try puasa or mcm mana? Kita 1st time so tak sure macam mana 🥲

2 Balas

Assalamualaikum...mommy to be..depends dekat ketahanan badan kita..klo xde alahan terok...boleh je puasa....boleh try puasa...and tgk keadaan diri macm mana...yer...☺️

1y ago

Waalaikumusalam. Saya takda alahan setakat ni, cuma cramp sikit2 and bloated je. Ingat nak try puasa cuma rasa takut takut sebab pernah ada history. Jadi paranoid 🥺

bagi saya, kalau tiada alahan teruk ,lemah badan dll, boleh je mommies nak puasa tp pastikan tidak skip sahur.

1y ago

InshaAllah saya cuba nanti, semoga yang baik baik je aamiin. Terima kasih puan ☺️