Pantang Larang

Assalammualaikum mommies2 semua. Boleh share tak antara pantang larang nenek moyang masa mengandung?

12 Balas

Arwah nenek sll pesan time prgnt jangan benti tengah pintu klw nak masuk masuk terus klw nak kua, kua terus, klw menyapu guna spu lidi perah balik klw tak nanti anak jalan ngengkang, wallahuaklam, ntah lah sy pun dah biasa tak pernah benti kat tengh pintu, lepas pakai spu lidi mesti sy perah balik walau tak prgnt, Al-Fatihah untuk arwah nenek sy HJh UMMUL HASANAH

Dulu kakak saya pesan kat aku jangan cukur..aku tak habis2 maki dia.sampai dia suruh laki aku jgn cukur juga.. 🤣🤣 pantang larang ni mengarut je..