Doc scan cakap 6w 5d

Assalammualaikum .. kelmarin pergi scan doc cakap baby bersize 6w 5d .. minggu lepas 6w2d .. tapi still xnampak jantung .. spatutnya dah nampak jantung berdegup .. Sy xpuas hati pastu pergi plk swasta .. dy scan pon ckp size dlm lingkungan tu jgk and ckp baby sy abnormal dan xnmpak jantung and sruh saya D&C 😭😭😭 adakah normal ??? Dari semalam smpai ke harini xboleh tidur dok fikir baby ok ke x .. baby second TTC 7 tahun ... smoga Allah lindungi kandungan sy

11 Balas

Jangan stress ² mommy .. doa yang baik ² okeuyy .. ada jerw mommy lain yg 6 week blom nmpk jantung .. kalau nakk tgk dia ada jantung nanti tunggu 8 week .. inshaallah time toe smua dh nmpk .. sabar okeuyy .. jgn stress nanti bby pown takk sihat .. so doa yg baik ² jerw okk .. semoga di permudahkan urusan sis ..

sy pun sama klu ikut period 10w0d dah tpi scan kat swasta tadi janin 6week 3day..2 minggu lepas 6week5day..sy tak buka buku lgi doktor suruh tgu 2week lgi repeat scan sekali lgi..

saya doakn smua mummy dapat melalui fasa kehamilan dan bersalin dgn baik.... in shaa allah smua akan baik2 saja.🥰❤️

sy 6 week nmpk kntung je, klnik kata mybe dlm 8 week bru ada nmok jntung, sy g buka buku pink 10week alhamdulillah dah nmpk jntung,

6w5d belum nampak jantung kalau scan..baru nampak kantung...baru semalam sya p...hari nie 6w6d

berdoa sis semoga baby ok mngkin awal lg tunggu je insya allah kalau riski tak de apa...

normal rasanya ..sy scan time 7 week nmpk kntung jer ..10 week bru nmpk jntung berdegup

pkir yg baik baik shj in shaa Allah ada rezeki. mummy jgn pkir ne- ye.

mungkin awal lg kot sis, cuba tggu dlm 2mggu dlu repeat scan balik

insyaallah doa yg baik2.. sy 7weeks bru nmpk heartbeat.