Risau..

Assalammualaikum ibu2,ada sape2 yg ada pngalaman bby demam 38.2 c tp bby tk mragam sgt tdo lena ja da 2 mlm mcm ni bby bru 5 bulan 11hari,ke sebab nk tumbuh gg...plez share sy risau ni

1 Balas

umur2 mmg kerap demam tuh..hehe.. kena kerapkan pantau,jerlum dgn air suam supaya kurgkan panas.. kalau sy, mmg terus bagi ubt demam beli kat farmasi, standby sntiasa.. klu x tau dos sukatan, boleh tnye ahli farmasi tuh.. tapi, klu demam masuk hari ke4, sgera ke klinik or spital ye sis.. normal budak demam smpai 3hari jek..

4y ago

Owh yeke sis trima kasih sis,td da bawa g klinik sbb suhu tmbh naik 39c klu da 4 ari dktr ambik darah mudah2an x da apa2 la aamin tq ya sis