Batuk

Assalammualaikum , Hye , Nak tnya mommy² semua if Anak bawah 6 bulan batuk and berkahak . You guys sapu ape ye ? Macam sya dh cuba ubat yg doctor syorkan just titik dalam hidung ade lah effectnya cuma dah dekat seminggu masih sama . Nk gi hospital pun doc pesan kalau betul² emergency je means baby mmg sukar Nak nafas and ade lekuk . Please bagi tips ? Anak first ?

1 Balas

Minum susu ibu ke? Kalau ya, ibu try elak makan benda2 yg blh create mucus. Kalau susu fm, try tukar susu. Anak sy dulu pun waktu sblum 6 bulan, berkahak teruk. Asyik menangis sbb xpandai buang kahak. Sampai bwk pegi clinic utk sedut kahak. After 6 bulan pun jd lg, so sy try elak bg dia mkn benda2 yg berkahak. Sambil2 tu Selalu bg mandi air suam , lepas mandi, tepuk2 sikit (blh refer google utk tepukan keluar kan kahak pd bayi). Kalau x ok jugak, better sis bwk pegi klinik. Anak nk tidur pun mesti xselesa tuu.. 💜💜