sakit perut adakah normal ketika mengandung dalam usia kandungan 5minggu

assalammualaikum .. hai nak tanya pendapat , adakah normal bagi seorang ibu yang mengandung sakit perut ? ia tidak lah berpanjangan .. cuma takut kalau ia tidak normal & mengganggu proses janin .. kerana ni anak pertama kami .. jadi tidak pernah ada pengalamn lagi .. mohon pencerahan ?❤️

1 Balas

Ad y normal ad y tk normal.bgntung kpd indvdu.kdg2 rsa sakit mcm sggugut tu tnda kndugn bmslh.kdg2 rsa rhim mngembag tu, insyaAllah selmat smua baik2 saja

4y ago

Akk dh pg scan, bby still tkde progress.mcm tk brpa nmpk sdgkan dh nk msuk 10 week.doc buat surat utk refer hosp utk d+c.. :( tpi tknak pegi lgi sbb msih tk de sakit tkde ap.selagi blum 12 mggu smua blh blaku.hrap2 klu btul bby ni tk jadi, biarkn die kluar naturally.byk risiko d+c ni sbb rahim snsitif.