Heartburn, Banyak Angin Dan Pedih Ulu Hati

Assalammualaikum dan Hai smua... Sya pregnant 10 weeks... Nak tanya ada cara utk handle heartburn, banyak angin dan pedih ulu hati??? Rasa sgt2 tidak selesa.. Susah nak makan, makan sikit tak selesa, makak banyak pun tak selesa... Bolekah klu minum madu + halia?? Halia bole buang angin kan? Tapi bolekah diamalkan masa mgandung ni minum madu + halia suam? Atau minum teh halia?? Mohon pandangan...

6 Balas

Sama dgn sy sis.. sampaikan takut/fobia nak makan..huhu rasa dia sangatlah tak selesa😭 try mkn gaviscon muntah balik..last2 baring mngiring ja..

5y ago

Ok baik sis.. Trima kasih tips nya ya.... 😘😘😍😍