preggy

Assalammuaaikum sis , sy nak tanya klau kita dh chck upt then -ve and then second check double line but line kedua tu samar samar , patut ke kita chck blik or better kita p hosptial jek ye ? Jgn kecam sy hehe

6 Balas

Repeat lg smpi dpuble line trg, contoh klu awak scn klinik pun patu xnmpk awak y sedih,tunggu line tu terang pastu kira da brpe week bru g klinik confirmkn,sy dlu ggur 5w scn ats bwh xnmpk ape pun smpi syak ectopic amik drh byk doc nk test, lpas tu mgndung kli ni sy pergi mse 6w sama je xnmpk,2w lpas tu scan lg bru nmpk heart beat,,

samar bermaksud hcg rndah. jd repeat saja upt smpai result jelas. selagi blum terang tak prlu dlu pegi check doc pun xpe. sbb nti pun dorg akn buat beta hcg mhl gk kos..pstu scan pun xnmpk ape lg. so repeat je upt guna urin pg2 sblm mnum. bila t line dah mkin jelas.boleh guna clear blue utk cnfrmkn lg.

Tggu lagi sampai dah betul2 terang. Tapi nak scan masih awal. Takut tak nampak ape2

4y ago

Sama2 😉

Repeat lagi sampai betul2 line terang. Line samar kalau pergi scan xnampak apa2 lagi.

klu ada duit lebih,p klinik swasta minta scan 3d

Waalaikumussalam, better repeat lagi upt nya