anak kuning

Assalam .hai mommy.. Saya nk kongsi tentang anak saya.. Hari ni Dia dah kuning sebulan 10hri ..masa sbulan dokto ckp xde mslh hati berdasaarkan ujian darah..Cuma dokto suruh cmpur susu formula dgn ibu.. Masalah ank saya xnk botol.. Mcmna ya? Saya makin risau..

11 Balas

Anak sye pon harini dh masuk 26 hari kuning.. Naik letih jugak lah kena ulang alik kk.. Kesian tgk dia asyik kena ambil darah je.. Tapi alhamdulillah kuning dah makin menurun dari 200+ skrg dh 100+ n doc ckp kerapkan bagi susu je supaya baby kerap membuang n dri situ kuning dia akan keluar..

wslm. ank saya pon mcm tu. dekat 2 bulan baru hilg. menyusu badan ja. tak bagi bg susu formula sbb dia taknak. kuning tu hilg sendiri. cuma kena kerap menyusu. bg dia membuang kerap.

4y ago

MCM na nk tau kuning bby dah hilang klu xcek klinik?

Awak kne bnyk mkn buah epal hijau pstu bf baby .. saya bnykkn mkn epal hijau je alhmdulillah baby kuning tk sampai seminggu dh xde kuning

baby sy pun tamau botol. try 2,3 jenis botol susu jgk laa.. last2 beli brand pigeon wide neck. puting lembut. dia minum! try laaaa 😊

Ibu kena tahan mulut mkan yg sedap time bby jaundis...mesti mkan sup ikan tmbah sayur bunga je..masak tanpa minyak n bwang...

Ank sy hr 2 hampir 2 bln br trn kuningnya..sy minum air sengkuang cina lps 2 bf baby..alhamdulillah trn kuningnya..

Waalaikumussalam wbt. Boleh suap susu guna sudu @ cup kecil macam nurse2 suap baby diwad...

Anak saya 2 bulan kena kuning, saya bg susu badan sahaja.. Anak saya pun tak nak susu botol

Susu S26 kotak purple bagus untuk baby kuning.

Ssu bdn lg bgus bgi kuning dye turun..