Makanan Tambahan

Assalam. Hai Mommies. Sy nak tanya siapa ada consume supplement ni dari awal kehamilan sehingga la sesudah b'salin? Bagus tak ya? Apa kesan +ve yg jadi? Boleh share tak? TQ 🥰

Makanan Tambahan
6 Balas

2w ago

terima kasih byk atas p'kongsian.

waalaikumussalam awak kalau sy, tak berani nak cuba yg lain selain dri apa yang doktor/nurse bagi sepanjang mengandung. yg penting jgn tinggal folid acid ye. makanan tambahan yg amik spnjg pregnant kurma, kismis, susu, buah²an, ikan, ayam, daging, sayuran hijau, air kelapa (8bulan keatas), air zam², air masak. itu jela. ✌🏻 *kalau nak amik apa² suplemen better tny yg pakar deh sbb takut mudarat Ibu dan anak

saya sempat mkn sekotak ja..farmasi stok habis🤣...pasai ada DHA...tu yg bagus vitamin ni..last2 sy mkn obimin pluz yg ada myk ikan DHA..bgus untuk otak baby dlm kandungan..kalo rasa mahai sgt..mkn kurma Ajwa pun bgus untuk otak baby...

saya pon makan supplement ni atas saranan doktor pakar, bagus untuk perkembangan otak bayi..ini antara supplement brand yg saya paling suka sebab baunya yg sedap berbanding brand fish oil yg lain

Klu mau ambl supplement tmbhan better consult nurse/doctor dlu. Sy pn just mkn vitamin yg klinik bgi ja

2w ago

terima kasih sis atas nasihat 🙂

xpernah amek apa2 supplement tambahan. makan apa yg doc n nurse prescribe je.