Lapar tengah malam

Assalam wbt semua mummys.. Saya 9w, 1st pregnant..kebelakangan ni saya asyik lapar tengah malam, lapar tak bole bawa bincang, nak tidur pun tak bole.. normal ke? Lepas tu, saya makan nasi tengah2 malam.. ok ke utk kehamilan? Atau sekadar makan makanan ringan macam kekacang..?

14 Balas

Control sikit lapar yg tak bole bawak bincang tu 😂 sebab kandungan masih terlalu kecil. Kalau amalkan selalu bnyak komplikasi bile dah masuk trimester-3 resiko kencing manis pastu kena serangan pedih ulu hati tahap 4 😨😨 saya bg tahu ni sebab saya belajar dari pengalaman. Pengambilan nasi pon perlu control, buah mkn bnyak² x pe

hehe sy masa mula2 dlu..bgun je mkn nasi..gerak suami suruh goreng telur 🤣 tin biskut tepi katil 😂 jp lg lapar kalau mls bgun mkn nasi..buka tin biskut..kemam smbil pejam mata 🤣

normal tu sis .. masa sy prgnt mcm sis dulu pun kalau tbgn je msti nk mkn, xblh tido kalau x mkn. bgn pkol 3 4 pg pun mkn .. tp bila masok 2nd trmister, dh xde dh rasa mcm tu

Normal la tu.. tp kna jga pmkanan takut kna kencing mnis/bayi obesity time beranak/high blood.. berat naik mndadak pn kna marah doc sbb x bgs utk kshtan

Sy pun asyik kelaparan je tp takde selera 😑😑.. skrg dah masuk 12week tp tanda2 nak sda selera makan belum Ada huhuhu.. susah nak tido

5y ago

SMA lh Sya ni 12week juga susah nk tdo mlm

1 trmstr sy pun mcm tu.. Lapa dia jgn ckp.. Tgh2 malam kirai kat dapur.. Mcm musang.. Haha.. Masuk 2 trmstr ni dah xde dah ☺

Sy pn kdg perut bunyi. Ada jgk rasa lapar. Tp x selera nk mkn. Tggu jgk bila la selera ni nk dtg balik.

Sy dlu pun macam tue..tp sy makan buah..tpksa bawa ke blik..sbb mata ngtuk jgk tp lpar xbleh tdow..

First trimester je macam tu..bila 2nd trimester takde dah..makan je selagi boleh mummy! Hehehe

sama la sy 9w3d.xleh bwak bincang.tngah2 mlm duk bekeliaran kt dapo cri mkn 😂😂😂