kelahiran awal

Assalam ... sy nk tnye ... sy skrg 35weeks ... ank yg kedua ... ank prtama sy dlu lahir genap2 36weeks ... adakah ank kedua risiko jgk utk lahir awal ??? Ramai yg ckp bila ank prtama awal , ank kedua pun awal ...

11 Balas

Biasa lain .. Bersalin pun mcm2 pengalaman..apatah lagi due bersalin setiap baby.. 1st saya ambik Epidural 2nd induce coz 40minggu 3rd kembar darah 4rd contraction pjg 5 ... cser 6 ..normal 7 ..normal 8 ..normal

X semua sama sis...sya ade 38,36,37 weeks... Setiap kali ngandung dan bsalin lain2 pengalaman..yg ke 4 ni xtau la weeks brapa nk kluar..#35weeks

X semestinya...ank 1st sy lahir prem 7 month, tp yg 2nd lahir 3 hari lewat...

Yes. Kalau kelahiran pertama awal, ada kemungkinan akan bersalin awal

X semestiny sis..sa pn pertama anak lahi 36minggu..y kedua lahir 37wk

Xsama . Beza2 . Ank 1st sy awal. Yg no 2 n 3 semua overdue .

Xsemestinye..ank sy yg pertama lahor 40week5day..ank kedua 38week

Tak semestinya nya sis.. kelahiran ank berbeza2..

Wa'alaykumussalam wbt. Tak semestinya sis.

Ada org kata bagus minum minyak kelapa dara

5y ago

Xlalu nk mnum ... loyer tekak ... 🤢🤢🤢