Air selusuh

Assalam. hi... sy nak tanya berkenaan air selusuh... sekarang sy 37w... mgu depan 38w kena serah diri utk ceaser atas nasihat doc... mak mertua ada amikkan air selusuh, dia kata dah boleh start minum... tpi sy was2 sebab takut sakit pulak nti... 😅😅 biasanya air selusuh minum bila dah ada contraction kan? tpi sy nak ceaser.... erkkk... confius la... 😆 boleh bantu sy bagi pendapat.... tq

38 Balas

Nurse saya ckap..sebelum ad bukaan byak jgan mnum air selusuh..sbb nnty takot bkaan skit je tapi sakit da kuat..saya xpernah mnum😅

tak perlu pun air selusuh tu. banyakkan baca surah maryam & doa mudah bersalin. insyaAllah Allah permudahkan. yg penting keep positif ya

sy minum tade rasa sakit pape. hahaha siyes .. lusa nya baru bersalin .. pdhl minum kemarin .. alhamdulillah normal birth

experience kwn sy tgh skit cntrction, die mnum la air slusuh tu, tros lg terok mai cntrction n tros bsalin.. alhmdlillah

xyah lah minum. tawakal dan doa semoga allah permudahkan proses bersalin puan. dan amalkan doa nabi yunus.

ramai cakap air selusuh ni buat cpt rasa contarction tapi jalan x buka..nasib la x ambik apa2 air selusuh

sis due bersalin bila , kenapa Ceaser baby sis songsang ka , maaf tanya air selusuh saya tak tahu sis,

jangan minum atau makan apa2 yg rasa was was..tu semua naluri ibu..tp kata doktor ikutla hehe..

buat apa pulk dia nk bagi awak mnum air selusuh awak ceaser kan .😅😅😅😅😅😅😅

klw blh xyh caye sgt air selusuh tu...minum yg kelapa dara sekrg ade jual kt pasaran tu