First baby : zincofer

Assalam, sy nak tanya, ade sape2 amek zincofer tak ? Sy baru 4 hari makan vitamin ni, lepas makan rasa loya, normal ke ? Satu lagi, warna najis kita memang akan berubah ke ? Jadi warna hitam.. sesuai tak untuk sy makan zincofer ni kalau ada tanda2 macam ni ? Sy baru nak masuk 10weeks, anak first..

First baby : zincofer
49 Balas

najis hitam bila makan zincofer tu, normal. saya pun jadi macamtu. loya bila makan zincofer pun, normal. tapi boleh ke minta tukar ubat dekat kk. cakap zincofer tak boleh telan, nak tukar vit lain

вeтυl ѕιѕ..najιѕ aĸan вerυвaн..ĸlo ѕιѕ хnĸ raѕa loya aтaυ мυal,ѕιѕ вoleн aмвιl вerѕaмa jυѕ oren..ιn ѕya allaн ѕgт мeмвanтυ.нв pn canтιĸ

Sy masa mula2 awal 3bulan xboleh mkn zincofer ni. Pg klinik tukar amik iberet. Masuk trimester ke 2 sy mkn balik zincofer baru okay... Pg la klinik bg tau doc xbole mkn nnt dieorg tukar

x semua sesuai mKan ubat ni... saya penah mkn dan skt kepala sgt... so kena inform doktor utk tkr ubat lain if x sesuai... warna najis tu normal if kita makan mana2 ubat tambah darah

sy pon mcmtu jgk....tp lps telan sy amek gula2 nk hilangkn loya klau lyn mmg muntah blik...klaw sendawa lg la loya rse drh kt tekak ni...klaw xnk mkn gula2 minum dgn air sunquick.

awal awal masa pergi kk saya dah ckp saya taknak ubat ni, takut loya. doktor bagi obimin, saya makan obimin pun najis warna hitam. bila search baru tahu sebb dalam ubat ada iron.

Waalaikumussalam, saya ambik zincofer. Ya normal rasa loya dan najis berubah warna. Macam saya, saya makan zincofer sebelum tidur waktu malam dan di minum bersama air limau

yes sis. mmg loya. najis hitam tu bagus sbb tu tandanya badan serap zat besi dgn baik. sy mmg tak boleh makan zincofer, sbb hb terlampau low. kk supply iberet utk saya.

sy pn mula2. mkn zincofer ni. mkn mlm b4 tdo. mkn siang muntah teruk. najis mmg jd hitam. lps tu gynea sy suruh amik obimin pluz. lebih complete kandungan vitamin nye.

normal.. makan ikut aturan insyaAllah ok .. kalau x makan pernah jd kes nnti nk beranak darah hilang bnyak sgt.. anak jd masalah nnti.. sis makan ja ubat yg kk bg