Pill zincofer

Nak tny mummy2 dlm ni. Zincofer yg kerajaan bgi ni mmg buat njis kite hitam ke. Start sy makan ubat ni najis sy hitam. #bantusharing #firstbaby #mommybuntu #advicepls #ingintahu

12 Balas

ye sis sb ubat zincofer @ apa2 ubat yg mengandungi kandungan iron yg tinggi akan menyebabkan najis kita hitam.. jgn risau.. selagi kita mkn ubat tu memg akan hitam la sis😂

10mo ago

Kalau makan ubat yg klinik kesihatan bg, awak bole pergi klinik tu segera bgtau awak muntah makan ubat tuh… mcm saya zincofer pun saya muntah jdi mcm kain buruk… pergi kk doktor tukar ubt 4 serangkai…. Alhamdulillah sngt serasi dan ok

ubat yg ada kandungan iron mmg buat tahi hitam. no worries. jgn lupa flush dgn kena rajin cuci toilet je sebab dia melekat padu ye sis dlt bowl tu😂

Ya sis . Saya mkn zincofer pun najis jd hitam tp nurse kata normal . tp skrg dh tukar iberet , so far okay

yerr.. bese nurse ad bgth ubat tu boleh menyebabkan najis jadi hitam

Saya mkn ubat 4 biji, Ubat jenis pil susah nk masuk.

Hitam lah bagus. Maksudnya ubat tu meresap elok

Iya memang macam tu,sebab tinggi zat besi

saya makan maltofer . alhamdulillah ok

Ya betul sis

Yesss betul