NORMAL KE 38w bayi belum masuk laluan?

Assalam sy fiest mom. Nak tanya skg sy dah 38w tapi baby belum masuk laluan. Normal ke? Atau lambat? Lepastu nak minta tips please dari mom2 yg berpengalaman

7 Balas

Klau utk first mom, normal sis blom msuk laluan, sis kena rajin bt senaman ye.. Sy skrng 37w, nurse ckp da msuk laluan, tnggu bby kluar je.. Nurse ckp klau pernh bersalin, mudah masuk laluan sbb da ade jln.. Klau ank first xtentu ade cpt ade lmbt.. Jgn risau yee..

atas org asenye sis, sy 29w pon dh msok lluan yg scond ni.. yg 1st aritu 36w dh brslin, msok lluan awl jgk tp lpe brpe weeks.. msok 7month sy dh start buat excise.. alhmdulillah..

sy 30w baby dh masuk laluan .. skrg 38w 2d .. kepala dh betul² ready .. tunggu nk keluar je .. buat senaman kupu² .. dan squad sis ..

sy 37week..kepala baby kt atas lg. esok kene pergi pac klang. utk proses ecv. kalau tk berjaya. saya berserah jela utk czer.

Byk kn wt aktivity mcm brjlan sis inshallah allah mudah kn . Pgi2 atau ptg jalan2 kt tman ke

sme lah saya pun, skrg 38w 5hri baby pun belum masuk laluan jgk. risua plk sy

Sy tny Dr dulu dia cakap patutnya by 36w tu baby dah start masuk laluan dah .