39 week baby belum masuk laluan 😩

Hi, mcm mana ya nak bagi baby masuk laluan? Dah 39w baby masih tak masuk laluan. Risau pulak saya. Anak kedua. Si kakak dulu 38w dah beranak. Jarak tkda la jauh, tak sampai 2 tahun tapi si adik ni masih belum masuk laluan. Allahu takut pulak saya nnti proses bersalin tu susah. And perut pun belum turun 😞😩

1 Balas

sama la kita sis. 39 weeks juga. anak kepala dah kat bawah cuma belum masuk laluan. dah banyak berjalan, pujuk baby semua dah. sekarang saya dah redha 🥲🥲

4w ago

Ye awak. Saya takda turun tanda apa. Cuma sakit contraction je. Baby mmg tk masuk laluan, tp bila contraction tu mmg dia akan masuk laluan. Saya ada tanya doc. Dia cakap normal kalau ada kedua. Walaupun dah 39w bby belum masuk laluan sebab pernah bersalin, so tulang pelvic tu jadi ke bawah sikit. And baby mmg akan terapung apung tp bila dah smpai masa dia nak keluar dia mmg akan ddk kat laluan.