Kepala baby tak engage lagi

Salam smua nak tanya siapa ade pengalaman 38w kepala baby tak masuk laluan lagi? Agak2 bila akan bersalinye kalau tak masuk laluan lagi ni, aduh risau pula overdue skrng pun dah 38w3d. #firstbaby

2 Balas

nape sis risau overdue? sis high risk ke? to me kalau sis and baby tade masalah normal je if bersalin pada 40w or overdue 41w. kalau overdue normally doc akan bg tarikh serah diri. no worries la si tak pernah lagi doc biarkan sampai 43w or 50w. plg2 41w u dah kena serah diri. and if takut induce bagi saya induce sakit, normal sakit , cZer pun skin sebab kita keluarkan manusia bukan mudah kan. doa bnyk2 je sis

8mo ago

siapa yg cakap kalau overdue baby berak dalam rahim? yang saya tahu kalau air ketuban dah leaking, poor progress bukaan, fetal distress itu mmg ada risk kemungkinan baby boleh berak dlm rahim. (if i mistaken please correct me)

In sha Allah once baby dah ready, nanti dia engage. Hehe goodluck mommy!