Bila nak makan iron?

Assalam, sy baru 4 minggu. Dah mmg biasa makan folic acid. Biasa makan iron booster dari bila ya?

2 Balas

(Folid Acid / Iron Tablet / Vitamin B Complex / Vitamin C) - 4jenis ubat ni adalah ubat yg klinik desa bg utk consume during pregnancy. Nurse bgtau, ambil (1) jam sblm breakfast 😃 TAPI pastikan jgn minum dgn air bercaffien / bercoklat / susu. Sbb semua minuman ni, akan menghalang penyerapan vitamin yg kita ambil. Boleh minum tp kena jarakkan sekurangkan (3) jam selepas makan vitamin.

2y ago

4 jenis ubat itu kena makan serentak , 1 jam sebelum breakfast ke?

rujuk doktor dulu

3y ago

Hehehhe ok, tk jmpa dr lagi sbb insyaAllah minggu 10 bru buat buku pink masa tu la jmpa dr hhehe