Protein “trace” dalam urine

Assalam smua saya baru buka buku pink. Pastu air kencing kat colum protein nurse tu tulis merah “trace” .. seram pula. So far nurse and doctor takde mention ape2 pun takde ckap pasal urine tu . Tp bila nmpak pen merah tulis mcm seram pula

5 Balas

sis psl urine.. sy lgla teruk.. ada polip tp dr kk yg checkup sy xbgtahu apepun sis . sy kuar spotting dan bleeding g emergency . dr hospital yg bgtahu puan awk ada polip.. kat report kk ni ada tulis.. bygkn dr kk x mention apepun sis. nsib la sy refer hospital.. kalau x smpi sudah sy xtahu sy ada polip serviks. tulisan dr kk al maklumla mcm professor. ada yg sy fhm ada yg sy xtahu dia tulis apa .

1y ago

ketumbuhan kecil dekat dinding serviks. sama ada bkn kanser atau sel kanser serviks.. gerunkn dgr. tp dr kk x mention pun kat sy.. apolaaa

Biasanya protein ada bila kita force urine, atau jumlah urine yg awak bg masa test sikit sgt, atau ada kencing kotor, kalau sekali, biasa dr akan bg chance lagi, tapi kalau dah sangkut 2-3 kali atau protein awak dah 1+ dan ke atas, biasa dr akan order urine 24 hours. Kalau protein presence with leucocycte and others, berkemungkinan suspect ada infection di urinary tract.

1y ago

Tu la masa kencing tu mmg skit je urine. X smpai sparuh pun cawan kecik tu. Huhu. Pastu masa tadah tu trus ambil je takde cuci dlu ke ape. Harap xde ape la.

trace tu maksud nya, misi2 nak trace result awak. trace=cari

1y ago

ohh okay. noted

Banyak kan minum air masak.

byk minum air suam