Trace ada edema

Ada x kat sini yg alami edema? Sy hari ni 35 minggu 6 hari. Td sy g check up.. nurse trace sy ada edema sbb kaki kembang. Normal ke?? Sy jd bimbang n risau sbb nurse pun nmpk mcm risau bila dia ckp mgkin sy ada edema. X psl² dlm kad pink kena tulis dgn pen merah. Esok plk nak scan baby cun 36 minggu. Hrp² xda apa2 la... 😢

2 Balas

Kalau kaki bengkak, possibility nk dpt pre-eclampsia tu tinggi. Tp x semestinye kaki edema, akan dpt pre-eclampsia tu. Tu yg nurse nmpk risau dan tulis guna pen merah.

Sy kena edema waktu 37w. kaki nmpk bengkak. cuma nya kena pantau BP sbb klu BP xcantik ada risiko. awk dh 36w checkup tiap minggu misi blh tgkkn.