Durian Boleh Makan Ke?

Assalam. Skrg tgh musim durian. Ada yg kata durian tak boleh mkn time prgnant? Betul ke? Ada x yg makan?

28 Balas

sy mkn masa kdungan 21w. 4-5 ulas. oke shj. kemudian sy mkn lg 2 hari lepas tu 9 ulas, mlmnya baby gerak aktif sgt mgkin dia panas wlaupun dh minum air dri kulit durian tu, dh minum air msk byk. mnyesal minta maaf kt baby. doa byk2 supaya bby oke. esoknya mkn lg seulas. 😅.. dh hntu durian mmg xmenahan diri.. haha.. bg sy mknlah berpada2.. tgk ketahanan badan org juga.. kakak sy 3 biji terus dia bedal time pregnant. sy 9 ulas pun dh panas badan.. 😊

5y ago

msa kdungan sy 21w bby jrg2 gerak kuat.. tpi mlm tu lepas mkn durian dia punya gerak tu mmg kerap,kuat smpai kita pun xselesa nk tido plus badan pun panas. mmg xleh tido. huhu.. sy kalau nk mkn lepas ni pun xnk lebih 5 ulas. kesian bby.. kalau ngidam sgt cuba la seulas dua sbb ngidam ni lagi xdpt rasa xbahagia je hidup. hahaha... byk minum air okay. 😊