makanan elak mual

assalam. skrg sy baru masuk 8week. perut cepat lapar. tapi kalau makan, mesti muntah balik. Then lapar balik. Mommy2 ada cadangan tak? Makanan apa y perlu spare sentiasa bila rasa lapar waktu malam.

2 Balas

takdak specific makanan elak mual. sebab semua orang lain2 rasa di tekak tu. cuma kurangkan atau elakkan makanan pedas, berempah, terlalu berminyak. air diorg kata try minum dgn lemon. tapi bg kes saya. saya tak boleh ada rasa lemon. unless ice lemon tea. kena try and error. kalau semua pun tak boleh. sis kena tabah juga makan sikit2 walaupun muntah balik.

Saya makan macam biasa walaupun sikit, walaupun muntah lepastu. Hihi tapi saya makan buah tembikai, kurang la rasa mual. Sis dah try makan tembikai?