ASYIK LAPAR

Salam .. nk tanya, normal ke pregnant 5 weeks tapi asyik lapar ? Dah makan lepastu selang berapa jam lapar balik . Kalau lmbt makan mesti perut pedih. Bukan ke selalu first trimester akan mual mual ? Kenapa sy jd sebaliknya 😫

8 Balas

hahaha saya masa week 4 dgn 5 okay lagi melahap , sekarang masuk week 6 terus tak boleh makan langsung . selera drop teruk . nak sebut makanan pon loya sis. imagine nak makan apa pon boleh loya . kadang rasa nak nangis sebab perut lapar tapi tgk makanan po. boleh muntah . kdg tu makan cpt cpt sebab nak isi perut je . huhuhu

9mo ago

Harap2 nnti mcm ni jugak lah. tak larat asyik lapar je. berat pun makin bertambah. baju byk tak muat 😫

sy stat 5week dh loye2, mkn muntah, asal mkn je muntah..perut lapar sgt..tpi bila tgok mkanan lgsg xblh nk telan..tekak sentiase loye nk muntah..sampai tak tau nk mkn ape lagi..hrp cpt2 laa loye ni pergi

normal sis, yg penting makan jgn tk makan tuje sy dari anak first sampai anak 3 ni pun mcm tu melahap je kerja 🤣 yela tak sampai 30minit dah lapar

9mo ago

melahap kalau badan maintain best jugak😆

msuk mggu ke 6 nnt dy akn start morning sickness sis..sy pn mggu ke 6 bru start kne..mggu 5 ok je..ni mggu ke 6 nk mkn ape pn xlalu tp pksa gk mkn..

9mo ago

hahaha klau asik lpar tu lg baik sis,nie alahan nk telan ape pn xlalu..berat smpai turun..risau jgk kndungn..mkn pn kne pksa2 jgk..hrp xlme la alahan..mcm xsggup plak..haha

waalaikumsalam...sy pun sama cepat lapar..tadi g check dgn doktor...doktor ckp..mkn kerap..tapi sikit2..takut berat badan naik pulak nt..

9mo ago

betul...sy pun tgh cuba mkn..amik nasi kurg kan sikit..wlpun tgh lapar sgt...sy pun berat dah naik juga...😂😂

Samaaa, keje nak makan aje. Duk tringat makanan 😫 Berat dah naik berdesup2 😫

9mo ago

Sama lah kita 😭

Same.. lepas mkn acid folic lg tinggi nafsu mkn.. 🤭

normal sis...selagi ada selera mkn...