tentang pergerakkan baby

Assalam sis nk tnye ..kalau kte dh masuk 3 bulan kandungan kte ..tapi kte x rasa pergerakkn baby .atau baby kte kecik lagi ye ..

15 Balas

Saya 14w dah rasa cuit2.. Now 15w2d dah nmpk perut herot2 dah.. Boleh rasa baby mengeras jer.. Usap2 nnti baby lembut balik la 🤩 Kejap kt tngh pusat.. kejap kat tepi2.. Smlm nmpk ketara perut senget sebelah 😅

Saya ank first, bru 18 weeks, lpstu perut tebal.. Mmg susah nk rasa dia gerak.. Just rasa sekejap2 rasa denyut dkt perut.. Nurse kata tu bby gerak.. Tp halus.. Sbb baru and perut tebal..

Saya 18 weeks baru rasa..tu pun sikit2 je..skrg dah 28 weeks..tiap minit..tiap saat..kena kick..hu..hu..aktif betul yg dlm perut ni

Mcm awal sgt je . Saya masa 23weeks baru rasa pergerakkan baby tp pelan je . Skrg bru kuat .

3bulan masih awal sis.. biasa 4 bulan ke atas boleh rasa baby gerak @ rasa bubble2..

Biasa kalau 3 bulan lebih..rse mcm bubble2 dkt perut..kdg2 mcm berdenyut denyut..

awal lagi awak, saya dh 20w pun tk rasa lagi, mungkin sbb perut tebal so tk rasa sngt

X Rasa sgt sis..to klu sis letak tangan kat perut..sis akan rasa mcm ada bergerak

Awal lg sis. Sy 4 bln pun x rasa apa. Mgkin sbb berisi pun satu

Biasa nye pergerakan baby 4 bulan ke atas sis.. 3 bulan tu blom lagi..

4y ago

Okeh baik sis ..tq ye sis